Inspiratie, Noutăți

Un kovor de frunze aramii

kovor frunze

A venit toamna. De data asta, ceva mai repede si mai hotarata decat ne-am fi dorit…aproape ca ne priveaza de privelistea calda, melancolica a copacilor care-si lasa frunzele sa cada dezordonat, dar atat de plastic. Si nu ma gandesc decat la rolul extraordinar pe care il are lumina in toata perceptia noastra asupra privelistilor, a culorilor, si intr-un final, in propria noastra stare emotionala.

De aceea, propun sa punem toamna intr-o lumina mai buna, sa ne inspiram si sa traducem elementele ei frumoase in obiecte decorative pt casele noastre.

Toamna inseamna rosu englezezc, rugina, castane, verde crom, galben auriu, albastru petrol, struguri, gutui, crizanteme, vant, esarfe parfumate, rame de fotografii patinate de vreme, fier forjat, vin fiert, ploaie, si lista poate continua 🙂

Cum putem traduce aceste elemente in decoratiuni inedite, de sezon, care sa imblanzeasca atmosfera apasatoare a unei toamne mohorate?

Picteaza propriul tablou de toamna. Nu-mi spune ca nu stii sa pictezi, pentru ca tocmai asta e frumusetea 🙂 Ia o hartie, niste acuarele si o pensula si joaca-te cu tonurile melancolice dar pline de viata si forfota. Picteaza un copac sau mai multi, intra in atmosfera creatoare si joaca-te. Apoi inrameaza lucrarea si bucura-te de expresia sincera, poate naiva dar 100% originala pe care o are.

Fa o plimbare in parc si aduna crengute cu forme ciudate, castane si invelisul lor cazut, frunze in culori renascentiste si aseaza-le intr-un bol. Foloseste culori acrilice pentru a decora vase ceramice.

Ti se par clisee? Poate, insa intotdeauna micile proiecte de creatie si bricolaj sunt unice, au savoarea si expresia lor aparte, si priveste partea buna, nimeni nu va mai avea un vas pictat manual care sa semene cu al tau.

Ai incredere in imaginatia ta, lasa-te purtata de vise si idei, permite-le frunzelor sa-si sopteasca povestea kovorului aramiu pe care il impletesc an de an.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.