Inspiratie, Noutăți

7 PASI PENTRU O ALIMENTATIE SANATOASA!

alimentatie sanatoasa

1. MANCATI LA ORE FIXE!
Pentru vremurile care le traim, acest sfat nu este usor de urmat. Unii sunt atat de ocupati, incat uneori sunt nevoiti sa amane masa. Altii sunt pofticiosi si mananca atunci cand organismul nu are nevoie de hrana. Trebuie sa intelegem ca regularitatea in alimentati este foarte importanta, deoarece corpul nostru se descurca mult mai usor atunci cand “evenimentele”sunt predictibile.

2. LASATI O PAUZA DE CEL PUTIN 5 ORE INTRE MESE!

Dureaza cel putin 4 ore de la momentul in care luam masa pana cand activitatea de digestive a stomacului se termina. Dup ace a terminat stomacul are nevoie de cel putin o ora sa se pregateasca pentru masa urmatoare.

3. MANCATI BINE LA “MARELE DEJUN”!
Este obiceiul societatii sa ia un mic dejun usor, dar e gresit. Dimineata, stomacul se afla intr-o conditie mai buna pentru a se ocupa de mai multa mancare decat la a doua sau a treia masa a zilei. Faceti in asa fel, incat masa de dimineata sa fie masa cea mai consistenta a zilei.

4. LUATI A DOUA MASA A ZILEI INAINTE DE ORA 15:00!
Indicat este sa nu consumati lactate, carne, legume, nuci, alune sau seminte dupa masa de pranz, deoarece acestea sunt greu de digerat.

5. MANCATI PUTIN, SPRE DELOC, LA MASA DE SEARA!
Cea mai inteleapta alegere este sa nu mancati seara. Daca totusi alegeti sa mancati, ultima masa sa fie pana in ora 19:00, consumati alimente care necesita un timp scurt pentru digestie: fructe si produse cerealiere. Nu consumati seara mancarea obisnuita!

6. NU MANCATI NIMIC INTRE MESE!
Intre mese se poate consuma doar apa. Niciun pic de mancare nu trebuie introdusa in stomac pana la masa urmatoare. Nici sucurile natural nu trebuiesc baute intre mese.

ATENTIE! In marea majoriate a cazurilor, sfatul de a manca putin si des este gresit.

7. NU BETI APA IN TIMPUL MESEI!
Apa se bea dupa masa, adica dupa ce trec cel putin doua ore de la masa. Ca sa nu va fie sete in timpul mesei, este bine sa beti cam doua cani de apa aproximativ o jumatate de ora inainte de masa.
Cu cat sunt consumate mai multe lichide in timpul mesei cu atat este mai dificila digerarea mancarii, deoarece lichidul trebuie absorbit inainte de aceasta.
Dupa cum bine stiti zilnic trebuie sa consumam minim 2 litri de apa!

P.S. “Masa de dimineata mananc-o singur, masa de pranz imparte-o cu prietenii, si masa de seara da-o la dusmani.”

“Pasi spre alimentatie ideala” Dr. Ionel Bratu

Articole ASEMĂNATOARE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.