Inspiratie, Noutăți

Tips&tricks în amenajarea unui spațiu mic

b00236175f955f0b72f484289145fc74

Dacă locuiți într-o garsonieră sau într-un apartament cu o suprafață micuță, care nu vă permite să puneți în aplicare toate ideile de design interior pe care le aveți, trebuie să vă orientați spre soluții practice care să salveze din spațiu. Dar cine spune că asta vă împiedică să aveți o casă ca în reviste?

Primul pas pentru a mări vizual interiorul apartamentului este zugraviți pereții în alb sau nuanțe pastel, culori deschise deci. Același efect îl au și oglinzile amplasate pe perete sau în diferite locuri are camerei. De asemenea, prezența a cât mai multe ferestre ajută.

Este de preferat să aveți un spațiu aerist, având cât mai puține „piedici” cu puțință, astfel încât puteți să înlăturați ușile care nu au un rol real și bine definit, cum sunt, de exemplu, ușile de la baie sau de la dormitoare. Același principiu se aplică și în cazul pereților, un spațiu segmentat este mult mai mic.  Puteți  însă delimita spațiul cu dulapuri decorative sau rafturi pentru plante și flori. Acestea vă vor da instant o stare de bine și vor fi o pată de culoare în cameră.

De asemenea, puteți găsi soluții inteligente pentru depozitarea ustensilelor sau a lucrurilor pe care le folosiți. Cu cât există mai multe obiecte într-o cameră, cu atât aceasta pare mai micuță și mai înghesuită. În plus, o casă ordonată și o amenajare cât mai smart ne conferă relaxarea de care avem nevoie după o zi de muncă agitată. Chiar dacă nu conștientizăm, și o casă dezordonată sau nefuncțională poate reprezenta un factor de stres.

 

Un alt truc pentru a face un spațiu să pară mai mare este amplasarea unui covor cu un model îndrăzneț  sau în culori puternice. Dacă decizi să te folosești de acest trick, sfatul nostru este să nu plasezi măsuța de cafea peste covor deoarece acesta trebuie să fie primul lucru pe care îl vezi când pășești în încăpere. Poți să alegi un astfel de covor din catalogul nostru online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.