Noutăți

5 greșeli frecvente în redecorarea sufrageriei

redecorarea sufrageriei

Dacă de ceva timp îți faci planuri să îți redecorezi sufrageria, ar fi bine să ții cont de câteva mici detalii. Nu de altceva, dar acesta este spațiul în care îți petreci cel mai mult timp cu familia sau musafirii. Sunt două lucruri mari pe care trebuie să le ai în vedere: confortul și decorarea. Cu toate acestea, micile detalii fac diferența și dacă vrei ca sufrageria, locul principal din casa ta, să fie admirat de toată lumea și bineînțeles ca tu să te simți bine în el, ar trebui să eviți câteva greșeli. Iată 5 dintre acestea:

Nu ai un plan de amenajare.

Înainte de a porni la drum cu planul de redecorare, ar fi bine să schițezi pe foaie, exact cum ți-ai imagina că trebuie să arate sufrageria ta. Nu e nevoie să fii designer de interior, crede-mă că te poți descurca foarte bine! De asemenea, notează-ți toate dimensiunile în cazul în care vrei să schimbi mobilierul.

Alegi un covor nepotrivit.

Covorul este punctul de interes într-o sufragerie, așa că ai grijă să alegi covorul potrivit. Covoarele mai mari într-adevăr pot fi mai scumpe, dar își merită banii, dacă alegi unul de calitate. Un covor mic, în schimb, se potrivește în bucătărie, hol sau dormitor. Un covor prea mare sau unul prea mic poate dezechilibra total aspectul unei sufragerii. În mod ideal, covorul ar trebui să atingă picioarele din față a mobilierului, iar dacă optezi pentru amenajarea clasică, covorul trebuie să stea în fața canapelei.

Plasezi tot mobilierul la perete.

În mod normal, avem senzația că mobilierul lipit de perete va da senzația de mai mult spațiu. Ei bine, nu în toate cazurile se aplică acest lucru, ci dimpotrivă sufrageria ta poate părea înghesuită. Cel mai bine este să lași câțiva centimetri distanță între perete și canapea, în așa fel încât să poți trece lejer prin spatele ei.

Te orientezi spre aspectul de showroom.

Cunoscutul desginer de interior Elizabeth Roberts sfătuiește pe cei care doresc să reamenajeze sufrageria să combine elementele noi cu cele vintage, oferind astfel un aspect individual camerei. Evită să cumperi toate piesele de mobilier din același loc, altfel riști să ai o sufragerie cu aspect de showroom. Tot Roberts, sfătuiește ca mai întâi să cumperi obiectele mari și apoi să accesorizezi în tendințe încăperea.

Nu ai puncte de interes.

Fie că este vorba despre un tablou interesant, un acvariu sau o bibliotecă cu cărți vechi, acestea reușesc să aducă o povestea sufrageriei tale, ajutând pe cei care pășesc pentru prima dată în casa ta să se acomodeze mai ușor cu spațiul și să găsească cu ușurință subiecte de discuție. Alege un punct de interes pentru sufragerie care să ofere casei tale un aer unic.

Foto: pexels.com, Pinterest

By Arina Baston

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *