După ce săptămâna trecută am vorbit despre cum să alegem covorul potrivit pentru casa noastră, acum vom vedea cum îl întreținem astfel încât să îl avem cât mai mult timp.
O dată pe săptămână covorul trebuie aspirat pentru a împiedica depunerea de particule care să îl deterioreze. Dacă aveți și covorașe mici(de baie, bucătărie etc.) le puteți băga chiar și în mașina de spălat, cu condiția ca mașină să aibă un program special pentru acest tip de țesături. În cazul în care zona în care este amplasat covorul este una cu un trafic mai intens, este posibil ca aspiratorul să nu facă față, iar atunci este bine să îl scoateți pe bătător. Se va curăța mai bine și, de asemenea, se va aerisi.
Pentru a-i împrospăta culoarea puteți să folosiți banalul oțet. Acesta înlătură majoritatea tipurilor de pete, însă combinat cu 2 lingurițe de sare poate face minuni pentru culoarea covorului tău. Soluția se aplică pe țesătură și se freacă bine cu o perie cu peri moi. A doua zi, aspiră covorul foarte bine și o să vezi cum culorile lui sunt din nou vii și intense.
Iar pentru pete, avem câteva trucuri:
-în cazul în care s-a vărsat un lichid pe covor, trebuie folosită imediat apa minerală pentru ca îndepărtarea petei să fie mai ușoară.
-dacă aveți un covor mai gros sau mai dens și vărsați ceva pe el, aplicați sare de masă, aceasta absoarbe lichidul, împiedicându-l să pătrundă în profunzime.
-o soluție din apă și amoniac scoate petele de cafea, ceai sau sucuri acidulate
-petele de alcool se pot curăța cu apă călduță și detergent, mai puțin în cazul vinului roșu, unde este posibil să aveți nevoie de soluții speciale de curățat.