Noutăți

Cum alegem covorul potrivit?

home ideas ikea inspiration Favim.com 3561698

Știm că atunci când ai misiunea grea de a alege un covor pentru una dintre camerele locuinței tale ești descurajat de multitudinea de modele, dimensiuni și texturi care există pe piață. Dar totul devine mai simplu când ai niște reguli clare în minte despre ce se potrivește exact în spațiul respectiv.

Forma și suprafața camerei:

Dacă dispui de o cameră cu o suprafață mai mare și fără prea multe elemente de mobilier sau decor, un covor cu dimensiuni mai mare poate „umple” spațiul. În cazul unei camere micuțe putem poziționa un covor mai mic, însă nu trebuie să așezăm nimic pe el, pentru că efectul  va dispărea.

În camere pătrate se potrivesc covoarele rotunde sau pătrate, pe când în cele dreptunghiulare, se integrează perfect covoarele cu aceeași formă.

Culoarea:

Dacă culoarea sau modelul covorului nu este în ton cu decorul camerei, acesta poate strica toată ambianța. Este mult mai simplu atunci când încăperea este goală, iar primul obiect cumpărat este covorul, acesta setând direcția și pentru celelalte obiecte.

 

Sfat: În spațiile restrânse se potrivesc foarte bine covoarele în culori aprinse.

Tipul camerei:

În funcție de camera în care este amplasat covorul, poți să hotărăști textura sa. De exemplu, pentru dormitor sau living poți alege ceva mai moale sau chiar cu blăniță. În cazul în care există și un copil în casă sau se organizează o seară de jocuri cu prietenii, pardoseala poate fi un loc foarte confortabil. În schimb, dacă ai de gând să decorezi holul sau bucătăria, acesta trebuie să se poată curăța ușor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *