Informativ

Caracteristici esentiale in alegerea unei pardoseli perfecte

Oak 138 Burn Sienna

Alegerea unei pardoseli poate fi o decizie dificila, mai ales atunci cand nu ai cunostinte tehnice. O cunoastere a principalelor caracteristici ale unei pardoseli te va ajuta sa faci o alegere potrivita si eficienta.

Factorii care determina selectia unei pardoseli:

 • tipul și gradul de trafic
 • temperaturile la care vor fi expuse pardoselile
 • natura și durata oricărui contact chimic cu pardoseala
 • condiții de service zone umede sau uscate
 • cerințe de rezistență la alunecare R8, R13
 • estetica
 • ușurința de curățare (inclusiv cerințele de igienă antibacteriană)
 • conținutul de umiditate al substratului de pardoseala sintetica
 • timpul disponibil pentru aplicarea și intarirea sistemului de pardoseala sintetica
 • condițiile de instalare din santier la momentul instalării pardoselei sintetice
 • buget, cost, calitate, durabilitate, garantii

Fie ca vorbim de parchet, PVC, linoleum, ori chiar mocheta sau covoare, trebuie sa tineti cont de acesti factori pentru a face o alegere inteleapta!

Durabilitatea unei pardoseli

În termeni foarte generali, durata de funcționare va fi proporțională cu grosimea aplicată a pardoselilor. Cu toate acestea, mulți factori operaționali vor afecta în mod direct performanța, inclusiv gravitatea traficului (tip roată) și de încărcare, frecvența și eficiența curățării, manipularea mecanică a abuzului și a impactului etc.

În majoritatea locatiilor vor exista o varietate de situații pentru care exista un tip de pardoseală corespunzătoare. În schimb, vor exista zone în care unele tipuri de pardoseala sunt complet inadecvate.

Este recomandata alegerea unei pardoseli potrivita conditiilor incaperii unde va urma sa fie montata. De exemplu, daca incinta este intens circulata, atunci trebuie optat pentru o pardoseala specifica traficului intens. Daca zona este o camera dintr-o incapere a casei, se poate alege o pardoseala rezidentiala care sa se potriveasca si sa intregeasca aspectul incaperii.

Netezimea suprafetei si rezistenta la alunecare

De regulă, cu cât suprafața pardoselii este mai netedă și mai puțin poroasă, cu atât este mai ușor să păstrezi curățenia. Cu toate acestea, exista pardoseli cu suprafata texturată care au o rezistență mare la alunecare. Acestea sunt potrivite pentru zone umede sau exterior.

Pardoselile de la Pro Confort Carpet combina rezistenta si durabilitatea! Calitatea produselor noastre ne recomanda drept lideri pe piata de pardoseli din Romania.

Va asteptam in showroom-ul nostru pentru a beneficia de o consultanta de specialitate si consiliere gratuita in alegerea pardoselii perfecte pentru nevoile dumneavoastra!

Pro Confort Carpet – Redefinim confortul ca stil de viata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *