O mochetă trece cu brio testul timpului. Are o durată mare de viață chiar și într-o casă cu doi sau trei copii sau o casă cu animale de companie. Mocheta reprezintă o alegere excelentă pentru spațiile cu trafic intens.
Mochetele sunt cunoscute pentru durabilitatea lor. Dar, accidentele mai nefericite (un pahar de vin s-a vărsat, un bol cu mâncare doborât accidental de un copil mic) lasă urme care distrug aspectul impecabil al mochetei.
Puteți restabili frumusețea mochetei și o puteți face să arate ca nouă, implementând o serie de sfaturi simple de curățare și întreținere.
Trucuri pentru curățarea și întreținerea mochetei
- Curățare cu ajutorul unor produse speciale.
Pentru a elimina o pată din mochetă folosește un produs special de curățare. Folosește un burete sau o perie pe care o îmbibi în soluția respectivă și freacă viguros pata. După ce ai reușit să scoți pata, șterge mocheta cu o lavetă uscată.
- Aspiratorul.
Întreținerea unei mochete se va face în mod regulat cu ajutorul unui aspirator. Optează pentru un aspirator cu perie pentru un efect optim.
- Bicarbonat de sodiu pentru eliminarea mirosurilor neplăcute.
După ce ai aspirat mocheta, pune puțin bicarbonat de sodiu de-a lungul întregii mochete. Cu ajutorul unei perii, întinde această pudră pe întreaga suprafață a mochetei și las-o să acționeze în jur de o oră. Aspiră și apoi admiră rezultatul.
- Apa minerală pentru întreținerea mochetei.
Pentru a întreține mocheta, pentru ca mocheta să își păstreze aspectul moale, amestecă un litru de oțet alb într-un litru de apă minerală. Aplică amestecul obținut pe mochetă cu ajutorul unei perii. Lasă să acționeze timp de 30 de minute și clătește cu apă caldă.
- Cristale de sodă.
Într-un recipient, varsă un litru de apă caldă și o cană de cristale de sodă. Cu ajutorul unui burete, aplică acest lichid pe mochetă. Apoi, cu un burete îmbibat în apă rece, clătește mocheta și uscă cu ajutorul unui uscător de păr.
- Curăță mocheta cu ajutorul spumei de ras.
Este posibil să cureți eficient mocheta cu ajutorul spumei de ras, oricât de ciudat ți se pare acest lucru. Aplică o cantitate generoasă de spumă de ras pe mochetă, lasă să acționeze minim o oră sau dacă este posibil toată noaptea. Insistă asupra petelor mai încăpățânate după care aspiră mocheta.
- Alungă petele de pe mochetă cu oțet alb.
Datorită proprietăților sale antiseptice și bactericide, oțetul alb face minuni în casă. Pentru a-l folosi pe mochetă, amestecă o jumătate de cană de oțet alb și două linguri de sare. Lasă sarea să se dizolve și freacă pata cu un burete îmbibat în acest amestec. Clătește cu apă caldă și dă cu aspiratorul atunci când suprafața este uscată.
- Suc de lămâie pentru a elimina o pată de pe mochetă.
Pentru a elimina pete de noroi, sucul de lămâie poate face minuni. Pentru a-l folosi ca să cureți mocheta, poți face o pastă din suc de lămâie proaspăt stors și sare, amestec pe care îl vei folosi apoi pe regiunea pătată a mochetei. Clătește apoi cu ajutorul unui burete umed.
- Cuburi de gheață.
Folosește cuburi de gheață așezate într-un sac de gunoi pentru a scăpa de guma de mestecat lipită de mochetă.
O mochetă curată, un spațiu primitor!
Dacă dorința ta este aceea de a curăța temeinic mocheta, începe prin îndepărtarea petelor mai vechi și mai rezistente. Aspiră de mai multe ori mocheta, apoi freacă mocheta cu ajutorul unei soluții concentrate de apă și detergent de vase sau șampon. În soluție se poate adăuga suc de lămâie sau oțet.
Formula ideală este următoarea: o parte detergent, două părți apă, o parte oțet și o parte sucul de la o lămâie.
Folosește un burete pe care îl înmoi în soluția rezultată și freacă mocheta cu ajutorul unor mișcări circulare. Aspiră pentru a trage absolut toate particulele aduse la suprafață prin operațiunea de curățare.
Pro Confort Carpet – Lideri pe piata de pardoseli din Romania






