Informativ

Cum achizitionam corect parchetul?

Pro Confort Carpet oferă pardoseli profesionale – mochetă, parchet, pardoseli pvc și linoleum, asigurând montaj cu echipe specializate pentru toate produsele comercializate. De asemenea, compania are personal specializat, format din persoane care pot consilia clienții în alegerea produselor potrivite.

Parchetul recomandat pentru spațiile rezidențiale:

Cel mai important criteriu în alegerea produselor este perioada până la următoarea renovare. Dacă vorbim de o casă proprietate personală, alegerea ideală ar fi parchetul din lemn stratificat sau lemn masiv pentru o utilizare pe termen lung, mai mare de 10 ani. Pentru o utilizare medie, de 3-5 ani, recomandarea noastră ar fi parchetul laminat sau pardoselile PVC de tip LVT.

Care sunt cele 3 capcane des întâlnite la achiziția parchetului?

  1. Montajul – Indiferent de tipul de finisaj despre care vorbim, factorul determinant în alegerea soluției de pardoseală este calitatea instalării. Uneori, un montaj de bună calitate pune în valoare un produs mai puțin grozav, prin prisma rezultatului final. Experiența în domeniu a instalatorilor este un factor cheie, pe lângă sculele necesare instalării pardoselii, aceasta fiind una din principalele “capcane”.
  2. Proveniența produselor – Recomandarea noastră este ca produsele să fie fabricate în UE/ UK/ US. În acest fel ne putem asigura că normele de calitate și siguranță din domeniu sunt respectate. Deși majoritatea produselor prezintă marcajul CE, multe din ele nu pot fi verificate, producătorii nefiind ușor accesibili, mai ales când vorbim despre produsele din China.
  3. Prețurile – Prețurile fluctuează de la o săptămână la alta, având în vedere condițiile actuale. Neavând siguranța unui preț stabil, recomandăm ca achiziția să se facă cât mai direct, luând în considerare bugetul și instabilitatea din piață.

3 sfaturi pentru achiziția corectă de parchet?

  1. Consilierea – Cere sfatul unei echipe de montaj certificată, cu experiență relevantă în domeniu, înainte de achiziția materialului. Asigură-te că instalarea se poate face în cele mai bune condiții de calitate.
  2. Timpul – Graba strică treaba! În special când vine vorba de calitatea montajului. Una sau două zile în plus pe lângă timpul alocat fiind neglijabile, atunci când vorbim de o pardoseală cu o durată lungă de viață.
  3. Mentenanța – După instalare, curățarea și întreținerea trebuie să se facă cu produse profesionale, recomandate de producătorul parchetului, care să nu deterioreze suprafața în timp.

3 greșeli făcute la achiziția parchetului:

  • Nu se alege parchetul cu clasă de uzură și cu grosimea potrivită
  • Substratul pe care vine parchetul să fie foarte drept și fin, se recomandă o șapă autonivelantă
  • În cazul încălzirii în pardoseală este foarte importantă și folia care se pune sub parchet, aceasta trebuie să fie special concepută pentru încălzirea în pardoseală.

Vă așteptăm cu drag în showroom-ul nostru, pentru a vă oferi consiliere de specialitate în realizarea celei mai bune alegeri.

Vizualizați catalogul nostru de produse! Puteți plasa comenzi online, direct pe website-ul www.proconfortcarpet.ro sau telefonic la nr. 021 315 56 47
sau  0720 777 698

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *